Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έρχονται Nέες Αυξήσεις σε τιμές ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ- Δείτε σε ποια!!

89
Στόχος η αύξηση των εσόδων του κράτους και ειδικά του τομέα της Υγείας όπως αποκάλυψε ο υπουργός. Ο κ. Κουρουπλής αποκάλυψε ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου σε ποτά και τσιγάρα.
“Δεν μπορεί μόνο με τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθεί πρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός να λάβει ένα σοβαρό μέρος αυτών των εκκρεμοτήτων, να τα αντιμετωπίσει. Θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί τις λεγόμενες” αμαρτωλές δαπάνες” το τσιγάρο, τα ποτά όλα αυτά που δεν είναι και είδη πρώτης ανάγκης πως θα μπορούσαν κατά κάποιο τρόπο να συμβάλλουν και αυτά” είπε χαρακτηριστικά ο Π. Κουρουπλής.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”  είπε μάλιστα πως θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να καθοριστεί άμεσα μια συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ πρόσθεσε πως έρχονται και προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, αλλά και πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση.
Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας διαγωνισμός που αφορά διοικητικό προσωπικό γιατί και εδώ έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, απελευθερώσαμε 1.000 θέσεις γιατρών που τις βρήκαμε παγιδευμένες του 2010 και ήδη κάθε μέρα υπογράφουμε τοποθετήσεις και βέβαια τις καινούργιες προσλήψεις που ξέρετε ότι είναι έξω από την δική μας δυνατότητα να τους πάρουμε αύριο το πρωί. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα αυτή αλλά όπως ξέρετε για να προκηρύξουμε 1.000 θέσεις νοσηλευτών θα τους πάρουμε σε οκτώ μήνες αλλά και εκεί έχουμε μια ιδέα πως θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα.
Υπάρχει ένα σύστημα στον Καναδά ή το αγγλικό σύστημα όπου πριν διοριστεί ένας νοσηλευτής ένα χρόνο εκπαιδεύεται για να πάρει μια ειδικότητα βέβαια υπό πληρωμή. Αυτό μπορεί να σου δώσει την δυνατότητα, πληρώνοντας αυτά τα παιδιά που κάθονται τώρα, να σου προσφέρουν πάρα πολύ σημαντική υπηρεσία στα νοσοκομεία εκπαιδευόμενοι παράλληλα”.

πηγή: ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου