Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ομιλία στους «Ακρίτες του Πόντου» από τον Σεβασμιώτατο Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομο.

Στην αίθουσα του συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου» στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησε  ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Αποκάλυψη του Ιωάννου».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κατά την ομιλία  του τόνισε ότι για να γνωρίσει και να καταλάβει κάποιος το βιβλίο της Αποκαλύψεως πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.
Είναι αδιανόητο κάποιος να ξεκινάει να μαθαίνει γράμματα και αντί να πάει δημοτικό, όπως είναι εύλογο, να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο πανεπιστήμιο . Η Αποκάλυψη του Ιωάννου είναι το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής. Σύγχυση προκαλείται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το Χριστό δίχως να γνωρίζουν πως να τον προσεγγίσουν.
Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας, όταν κάποιοι ρασοφόροι και λαϊκοί μεταφέρουν αλλότριες διδασκαλίες  από αυτές του Αγίου  Ευαγγελίου. Πρώτα θα γνωρίσουμε το Χριστό κι έπειτα θα λάβουμε την πνευματική δύναμη να αντισταθούμε σε ορατούς και αόρατους εχθρούς  της ψυχής μας.
Δεν παρέλειψε να πει ότι ζούμε σε ημέρες Αποκαλύψεως, από την ημέρα της Αγίας Πεντηκοστής εως και σήμερα.
2SOIRHOO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου