Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Περιοδεία Περιφερειάρχη στον Αλμυρό


Περιοδεία σε έργα ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δήμο Αλμυρού πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο. Πρώτος σταθμός ήταν το πάρκο της οδού Κροκίων όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, προϋπολογισμού 473.550 ευρώ. Ειδικότερα κατασκευάζεται ποδηλατόδρομος περιμετρικά του πάρκου, ή διάδρομος για jogging ή περίπατο, πλάτους 2,00μ, διαμορφωμένος με κουρασάνι, λόφοι (με υψομετρική διαφορά μέχρι 1,5 μ) όπου θα μπορούν τα παιδιά να τον διασχίζουν τρέχοντας, μικροί κήποι με καθιστικά-παγκάκια, δύο παιδικές χαρές, φυτικός λαβύρινθος ύψους 1,00μ από θάμνους, διάδρομοι για την εσωτερική επικοινωνία-περπάτημα μέσα στο πάρκο, κατασκευασμένοι από σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο. ή από ξύλινες σανίδες τύπου deck, ελεύθερος χώρος για υπαίθρια παιχνίδια, φύτευση μεγάλων δέντρων, αναρριχητικών φυτών, θάμνων, εποχιακών λουλουδιών και ποών, φωτισμός όλου του πάρκου.


Επόμενος σταθμός ήταν το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, το οποίο μέσω το ΕΣΠΑ εξοπλίζεται με τα αναγκαία μέσα για την εύρυθμη
λειτουργία του.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 208.902,59 € του οποίου η προμήθεια αφορά σε έπιπλα, εξοπλισμό γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής, υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αλμυρού, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού και του τμήματος ένταξης Τ.Ε. του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκυριάκος με τον κ. Αγοραστό επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αναπαλαίωση του παλαιού κτηρίου, αφού εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες. Στόχος είναι να παραδοθεί σύντομα αυτό το μοναδικό σε ομορφιά νεοκλασικό κτήριο, στη μαθητική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Ευξεινούπολης, όπως όταν κτίστηκε το 1908.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου