Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Γκρουπ από την Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό στην Χίο

Γκρουπ 20 ατόμων από την Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό, βρέθηκε στην  Ιερά Σκήτη της Νήσου Χίου, για την εορτή του Αγίου Παχωμίου, πνευματικού πατρός του Αγίου Νεκταρίου.Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων Χίου τελέσθηκε με κατάνυξη Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παχωμίου του νέου, του Χιοπολίτου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προκαθήμενου της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου, συγχοροστατούντων αυτώ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών και πολλών πιστών από όλη την Ελλάδα που ταξίδεψαν στην Χίο για να τιμήσουν τον τοπικό Άγιο Παχώμιο.
Στην ομιλία που εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Χρυσόστομος, ανεφέρθείκε εν συντομία στον βίο του Αγίου Παχωμίου, τόνισε ότι το κλίμα είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό, καθώς οι παριστάμενοι Αρχιερείς και πατέρες αποτελούν πνευματικούς κλάδους από το οσιακό δένδρο του τιμώμενου Αγίου Παχωμίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Οσίου, με κατάνυξη και λαμπρότητα, τελέστηκε εντός του Καθολικού Αρχιερατικό Συλλείτουργο πρεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών κ.κ. Καλλινίκου, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου κ. Κλήμη, καθώς και πλειάδα Ιερέων. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μακαριώτατος, ο οποίος εγκωμιάσας με ωραιότητα και πληρότητα τον βίο και τις αρετές του Οσίου Παχωμίου, αναφέρθηκε στην πνευματική συγγένεια που συνδέει τον ίδιο και τους συλλειτουργούντας κληρικούς με τον Όσιο, ενώ δεν παράλειψε να κάνει την οφειλόμενη αναφορά στον αγώνα του Οσίου ενάντια στην παναίρεση του Οικουμενισμού, αγώνα παράλληλο με αυτόν για προσωπική κάθαρση, φωτισμό και Θέωση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία των Ιερών λειψάνων και της εικόνος του Οσίου Παχωμίου πέριξ της Ιεράς Σκήτεως των Αγίων Πατέρων.

Με την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Αττικής κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είναι τοποτηρητής στην Χίο, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά το οποίο, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλάστατο κ. Κλήμη και τους λοιπούς πατέρες για την παρουσία τους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο, κ.κ. Καλλίνικο, για την τιμή να προεξάρχει της Ιεράς πανηγύρεως, του οποίου και η πνευματική συγγένεια με τον Οσιο Παχώμιο αποτελεί καύχημα για την μαρτυρική Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Κατόπιν, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων, π. Αθανάσιο, για την αυταπάρνηση που έχει επιδείξει, αφότου ανέλαβε την Ιερά Μονή, καθώς και για το πολύτιμο έργο που επιτελεί στη Χίο. Τέλος, καθηκόντως ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον ευλαβή Χιακό λαό για την υποστήριξη που παρείχε και τη βοήθεια που εξακολουθεί να παρέχει προς το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων, βεβαιώνοντας τον, για την πολύτιμη πρεσβεία που ο Άγιος Παχώμιος προσφέρει σε αυτούς που τον τιμούν, βοηθούν και προστατεύουν το μοναστήρι που ο ίδιος ίδρυσε, καθώς και τους προσκυνητές από όλη την Ελλάδα που ταξίδεψαν από μακρυά για να γιορτάσουν τον Άγιο Παχώμιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου