Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τύπου περί των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, που περιλαμβάνουν την «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας»  και το «Βοήθεια στο Σπίτι», μεταφέρθηκαν επί της οδού Δ. Αργυροπούλου 3,  πλησίον της κεντρικής πλατείας,  σ’ ένα νέο ανακαινισμένο χώρο, δωρεά της κας Μαρίας Κυριάκου, προς το Δήμο Αλμυρού.

Είναι  ήδη  γνωστές οι κοινωνικές δομές  που συνεχίζουν να προσφέρουν  πλούσιο έργο στην περιοχή μας.  Καθημερινά, το προσωπικό προσφέρει  μια ζεστή αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη και καλείται να καλύψει βασικές τους ανάγκες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και οικιακή βοήθεια  είναι οι τομείς που καλούνται να παρέμβουν  και να απλώσουν ένα χέρι βοηθείας.
Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 300 οικογένειες από τις δομές που λειτουργούν στο Δήμο μας και συγκεκριμένα: 80 από τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας»,  120 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Αλμυρού», 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Σούρπης» και 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Πτελεού».
Οι παραπάνω δομές είναι στελεχωμένες από Κοινωνικούς Λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικιακούς βοηθούς, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με εχεμύθεια και απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.
Παράλληλα στα γραφεία μας, γίνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  (ΚΕΑ), αλλά υλοποιούνται και δράσεις όπως το ΤΕΒΑ με διανομή τροφίμων στους δικαιούχους.
Σε συνεργασία με τα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης  γίνεται  καθημερινά διανομή φαγητού σε  45 οικογένειες.
Κύριο μέλημα του Δήμου μας  είναι η  παροχή οργανωμένης  φροντίδας  στους δημότες που την έχουν ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που χρήζουν κοινωνικής παρέμβασης να ενημερώσουν την κοινωνική υπηρεσία (Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2422026366).
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
Κοινωνικής  Πολιτικής
Χρήστος  Γλιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου