Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης (ΦΩΤΟ)


2HINSGΣτην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στην Χασιά του Δήμου Φυλής Αττικής, μετέβησαν πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και μάλιστα της περιοχής του Αλμυρού που συνδέονται πνευματικά με το Μοναστήρι, για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής η οποία εορτάζει κατά το πάτριο εορτολόγιο τους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη σήμερα Κυριακή 2(π.ε.) /15 (ν.ε.) Οκτωβρίου 2017.

Στον Πολυαρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Αμβρόσιος, συγχοροστατούντων του εορτάζοντος οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, του Επισκόπου  Σουτσάβας κ. Σωφρονίουτου της Ρουμανικής Εκκλησίας, του Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, και των Θεοφιλέστατων Επισκόπων, Γκαλατίου κ. Διονυσίου και Γαρδικίου κ. Κλήμεντος.
Ομιλία εκφώνησε ο Επίσκοπος Μεθώνης, με αναφορά στα πρόσωπα των εορταζόμενων Αγίων αναπτύσσοντας το θέμα περί μετανοίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Οικείου Ποιμενάρχου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, με συλλειτουργούς τον εκπρόσωπο της Εκκλησιάς της Ρουμανίας Επίσκοπο Σουτσάβας κ. Σωφρόνιο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, Δημητριάδος κ. Φώτιο, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μεθώνης κ. Αμβρόσιο, Γκαλατίου κ. Διονύσιο, Γαρδικίου κ. Κλήμεντα, Ιερείς και Διακόνους της Εκκλησίας του πατρίου εορτολογίου της Ελλάδος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, τονίζοντας τη χαρισματική δύναμη των Αγίων κατά της μαγείας, μεταφέροντας τις ευχές στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Κυπριανό εκ μέρους Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου και των Ιεραρχών.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων και τέλος παρατέθηκε εορταστική τράπεζα από την φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής ευφραίνοντας τους παρευρισκόμενους προσκυνητές.

Από τον Εσπερινό 
6IUHG
8GHJHJDT
9SHRH
12BHSUFG
19GFJJGF
14BUXYFG
15UHBFGD

17DFH
23SHR
26DH
27FJ
28FGJ
Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 
1HUIBDFG
2UYSG
 DSC0189
3IUS

5IUG
6IUNSFG
8NIUGR
9SRHRH
10DFH
11INUSG
12INUSFG
13IUBSG
14INUFDH
15IUBD
16IDHJ
17IUNNH

19RDH
 DSC0288
20SRHG
21NIUSRG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου