Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!

- Τα νοικοκυριά... αγκομαχούν από τις απανωτές πληρωμές έως 31 Δεκεμβρίου (τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ΕΝΦΙΑ, φόροι εισοδήματος, θέρμανση κ.α.), αλλά και ενόψει των καταιγιστικών φόρων από το νέο έτος

- «Τσουνάμι» λουκέτων στην αγορά φέρνει η υπερφορολόγηση

SYNTAKSIOYXOI LOGARIASMOI
• «Βαρυχειμωνιά» επικρατεί στις τσέπες των φορολογουμένων αυτό τον καιρό και γενικότερα τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι σε μόνιμη πλέον βάση καλούνται να πληρώνουν φόρους και χαράτσια, ενώ την ίδια ώρα το διαθέσιμο εισόδημα συνεχώς ψαλιδίζεται, με τα διάφορα... τερτίπια που σκαρφίζονται οι κυβερνώντες, προκειμένου να φέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία! 
Τι κι αν οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να οδηγείται όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού στην φτωχοποίηση; Η Κυβέρνηση έχει βρει και γι’ αυτό τη λύση, επιχειρώντας να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες, αλλά κυρίως να προβάλλει το... κοινωνικό της πρόσωπο.

Πώς το πουλάνε...
Έτσι λοιπόν τον τελευταίο καιρό όλη η Ελλάδα ασχολείται με το κοινωνικό μέρισμα, που διαφημίζει (στην κυριολεξία) ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως μέγα επίτευγμα της πολιτικής του! 
Παρόλο που τα χρήματα αυτά, όσοι τελικά θα τα πάρουν (τα κριτήρια αφήνουν εκτός πολύ κόσμο που το έχει πραγματικά ανάγκη) προέρχονται από τον αγρίως φορολογούμενο λαό και όχι από πραγματικά πλεονάσματα που πέτυχε η ελληνική οικονομία. 
Στο μεταξύ, οι ΖΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν να καταφέρουν το... ακατόρθωτο! Έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά των συνταξιούχων, να επιστρέφουν μέρος αυτών, δήθεν σαν κυβερνητική παροχή και μέγα επίτευγμά τους, μπερδεύοντάς τα σκόπιμα με το κοινωνικό μέρισμα!

Έμφαση στα επιδόματα
Κι όμως αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, που τείνει να γίνει χώρα επιδομάτων και συσσιτίων, αφού σε κάθε εμφάνισή τους τα  κυβερνητικά στελέχη... καμαρώνουν για το κοινωνικό μέρισμα, για τα σχολικά γεύματα, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα συσσίτια που δίνονται και για τα πάσης φύσεως επιδόματα και βοηθήματα που δίνουν ως... ξεροκόμματο για να επιβιώσει ο φτωχοποιημένος λαός! 
Δεν είναι όμως αυτό που χρειάζεται η χώρα για να πάρει τα «πάνω» της. Εάν δεν δοθούν κίνητρα και δεν ληφθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν παραγωγικές θέσεις εργασίας – και όχι δημοσιοϋπαλληλικές, που θα απομυζούν τον κρατικό κορβανά – δεν πέσουν χρήματα στην αγορά, δεν ελαφρυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανακάμψουν, καμία σωτηρία δεν υπάρχει για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Θα διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση, θα αυξάνονται οι επιδοματούχοι, θα μεγαλώνουν τα συσσίτια και πάει λέγοντας...

Σταγόνα στον ωκεανό!
Φυσικά, το κοινωνικό μέρισμα, για όσους τελικά το πάρουν, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στον καταιγισμό φόρων και άλλων πληρωμών που καλούνται να καταβάλλουν τα νοικοκυριά. Πριν καλά καλά το καταλάβουν, αυτή η βοήθεια θα εξανεμιστεί εν ριπή οφθαλμού, αφού δεν είναι σε θέση να καλύψει σημαντικές βασικές ανάγκες. Εκτός από τα τρέχοντα έξοδα των νοικοκυριών, με την θέρμανση να αποτελεί και τον μεγάλο «πονοκέφαλο», μέχρι τέλος του έτους  θα πρέπει να πληρωθούν δυο ακόμη δόσεις του ΕΝΦΙΑ, φόροι εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.α.). 

Νέα μέτρα με το...καλημέρα!
Και από τη νέα χρονιά; Με το... καλημέρα του 2018 θα ενεργοποιηθούν πρόσθετα μέτρα που είναι ήδη ψηφισμένα. Τα μέτρα αυτά, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:
- Επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Η περίοδος αναστολής της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
- Περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν το... μάρμαρο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
- Περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσιες αποδοχές από μισθό ή σύνταξη άνω των 9.000 ευρώ τον χρόνο θα διαπιστώσουν μια μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο.
- Μαχαίρι αναμένεται να μπει στο πολυτεκνικό επίδομα (500 ευρώ ανά παιδί) που κοστίζει στον προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. ευρώ και να ενισχυθεί με νέα κριτήρια το επίδομα σε όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά με χαμηλά εισοδήματα.
- Τέλος η έκπτωση φόρου για πάνω από 1 εκατ. φορολογουμένους. Για να εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ η Εφορία στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2018 δεν θα αναγνωρίσει για έκπτωση καμία από τις αποδείξεις για τις δαπάνες σε γιατρούς, φάρμακα, νοσήλεια, κ.ά. που εκδόθηκαν μέσα στο 2017.
- Ευκολότερα θα χάνουν την ρύθμιση των 100 δόσεων οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2018.
- Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν το 2018 περικοπή στο ΕΚΑΣ το οποίο καταργείται και για όλους στο τέλος του 2019.
- Οι ελεύθεροι Επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών μέσω του υπολογισμού των εισφορών επί του αθροίσματος φορολογητέου εισοδήματος και καταβληθέντος εντός του 2017 εισφορών.

«Τσουνάμι» λουκέτων!
Τον δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν και οι μικρομεσαίοι, που έχουν να παλέψουν τόσο με τα μεγαθήρια που έχουν κατακλύσει την αγορά, όσο και με την αμείλικτη στάση της Πολιτείας απέναντί τους. «Η υπερφορολόγηση δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη, διότι δημιουργεί ένα νέο τσουνάμι λουκέτων στην αγορά και αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε», τόνισε σε δηλώσεις του από την Πάτρα  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.
Πρόσθεσε λέγοντας ότι είναι κρίμα επιχειρήσεις που άντεξαν έπειτα από τρία μνημόνια να βάλουν λουκέτο, επειδή συνεχίζουν να υπερφορολογούνται. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «δεν είναι μόνο ο κλάδος του εμπορίου που υπερφορολογείται, αλλά όλοι οι κλάδοι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αφού για κάθε 100 ευρώ που εισπράττουμε, καλούμαστε να πληρώσουμε από 53 έως 75 ευρώ σε φόρους και εισφορές». 
Και συμπλήρωσε: «με τα υπόλοιπα που απομένουν, δεν μπορούμε να συντηρήσουμε, ούτε την επιχείρησή μας, ούτε την οικογένειά μας και σίγουρα δεν περισσεύουν χρήματα για την ανάπτυξη που ζητάμε...»! 
Σχετικά με τις προωθητικές ενέργειες, όπως η «Black Friday», ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα για να πάρει ανάσες το εμπόριο, είναι να σταθεροποιηθεί η κατανάλωση και να έχει μία ανθεκτικότητα».
Ταυτόχρονα, είπε ότι «παρά το γεγονός ότι σε αυτές τις προωθητικές ενέργειες το πλεονέκτημα το έχουν οι μεγάλοι και ισχυροί της αγοράς, εμείς οι μικρομεσαίοι δεν πρέπει να γυρίζουμε την πλάτη, αλλά πρέπει να ακολουθούμε και να διεκδικούμε το μερίδιο του τζίρου που μας αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου