Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Μοναστήρια της Ελλάδας - Ιερά Μονή Αγίας Άννας.

Στο Μαρκόπουλο Αττικής, βρίσκεται η Ιερά Μονή της Αγίας Άννας. 

Η Ίδρυση της Μονής έγινε το 1949 από τον Μακαριστό Αγιορείτη γέροντα Παχώμιο της Σκήτης της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους. 

Ο Γέροντας Παχώμιος γεννήθηκε στην Σούρπη το έτος 1908 και σε ηλικία 20 ετών κινούμενος υπό πνευματικό ζήλο, κατέφυγε στην Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος, όπου εκάρη μοναχός. Κατόπιν αναχωρεί για την σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, αφιερώνοντας για 20 χρόνια την ζωή του, στην ασκητική ζωή, πλησίον του μακαριστού Γέροντος Χαραλάμπους.

Μετά την κοίμηση του γέροντος Χαραλάμπους, ο γέρων Παχώμιος, αναχωρεί από την Σκήτη και κατεβαίνει στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου και ιδρύει την Ιερά Μονή της Αγίας Άννας.

Το Μοναστήρι μέχρι και σήμερα κρατά Αγιορείτικο τυπικό, και λειτουργεί υπό την πνευματική διοίκηση της Ηγουμένης Γερόντισσας Μακρίνας και της μοναχικής συνοδείας της.

Οι προσκυνητές της Μονής έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν στο καθολικό της Μονής την Αγία Άννα, καθώς και στα άλλα δύο παρεκκλήσια εντός της Μονής, την Ζωοδόχο Πηγή και τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το φιλόξενο αρχονταρίκι της Μονής ανοίγει για όλους τους προσκυνητές, προσφέροντας την ζεστή φιλοξενία της γερόντισσας Μακρίνας και των μοναζουσών της Μονής.  

Ακολουθεί φωτογραφική άποψη της Ιεράς Μονής:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου