Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο

Picture
Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου κατά το πάτριο Ορθόδοξο εορτολόγιο, στον ομόνυμο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην πόλη του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία, χοροστατούντος τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με τη συμμετοχή των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και πολλών πιστών από την Μαγνησία, την Φθιώτιδα και την Λάρισα, οι οποίοι προσήλθαν στην Ιερά πανήγυρη. Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνος επί της οδού Αναλήψεως.
Το Θείο Λόγο κήρυξε στο τέλος του εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γερόντιος, ενώ ευχαριστίες εκ μέρους του Σεβ. ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου, απηύθυνε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Νάσσος.

Την κυριώνυμο ημέρα 24η Ιουνίου (7/7 ν.η.) στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, συγχοροστατούντος και του Σεβ. ποιμενάρχου μας κ. Φωτίου, ο οποίος κύρηξε τον Θείο λόγο της εορτής.

Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου