Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Εικοσιδιάχρονος το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Βόλο

Θετικός στον  κορονοϊό είναι ο 22χρονος που νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείο Βόλου.Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που σημειώνεται στο Βόλο.

Ο 22χρονος είχε ταξιδέψει στην Αγγλία και νοσηλεύονται με συμπτώματα γρίπης, ενώ τα αποτελέσματα για το αν ήταν αρνητικός ή θετικός καθυστέρησαν να εκδοθούν λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η πορεία της υγείας του νεαρού καθώς και η κλινική του εικόνα είναι πολύ καλή και τα συμπτώματα του είναι ήπια. Ωστόσο αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το ο νεαρός που είχε ταξιδέψει στην Αγγλία νοσηλεύεται από το Σάββατο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο του Βόλου και ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του. Νοσηλεύτηκε με γριπώδη συμπτώματα και τα αποτελέσματα καθυστέρησαν να εκδοθούν λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο νεαρός έχει εξαιρετική κλινική εικόνα, τα συμπτώματα είναι ήπια και αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση της κατάστασής τους Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά του στον Πανεπιστημιακό της Λάρισας ή πιθανά και στο σπίτι του, όπου θα παραμείνει σε αυστηρή καραντίνα.
Στο μεταξύ, αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν τα δείγματα τεσσάρων νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.
Αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλα τρία ύποπτα κρούσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου