Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Η Εικόνα της Παναγίας Προδρομίτισσας Αγίου Όρους στην Αττική.

Από τις προηγούμενες ημέρες ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Δάφνη Αττικής, έχει την ευλογία να φιλοξενεί το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Προδρομίτισσας, από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους.


Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Δ' Κυριακή των Νηστειών, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου (Γ.Ο.Χ.) Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τομαή, παρουσία του Δημάρχου Δάφνης Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και πλήθος κόσμου από της ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Πειραιά κ. Γερόντιος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του θαυματουργού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ, εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική Περικοπή και ιδιαίτερα το εδάφιο «Ει τι δύνασαι βοήθησον ημίν σπλαγχνισθείς έφ` ημάς» ανέπτυξε την Θεολογική ερμηνεία του, τονίζοντας, ότι η απιστία και η απομάκρυνση από τον Θεό είναι η αιτία της στέρησης των δωρεών του Θεού και κατ` επέκταση του σκοταδισμού της κοινωνίας που τα τελευταία χρόνια τον βιώνουμε έντονα.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού εικονίσματος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Δάφνης με τη συμμέτοχη Κλήρου και λαού πέριξ των οδών.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου