Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι διωκόμενοι της Μονής Εσφιγμένου (φώτο)

Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού.
Από τα 18 τους χρόνια στον μοναχισμό. Σήμερα αριθμούν τον έναν αιώνα ζωής.
Αυτοί είναι οι Μεγαλόσχημοι Γέροντες της Ιεράς Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Αυτές τις Οσιακές μορφές, θεωρεί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ως καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου.
Ο λόγος; Απλώς, δεν υποτάσσονται στον οικουμενισμό, στον πάπα και δεν δέχονται να πάρουν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θεωρούν ως "δούρειο ίππο" για να εισβάλουν οι σιωνιστές στο Αγιον Όρος.

Έτσι λοιπόν από το 2005, το Οικουμενικό πατριαρχείο δημιούργησε μία νέα αδελφότητα στο Άγιον Όρος με το όνομα Εσφιγμένου που σήμερα αποτελείται από 3 άτομα, για να πάρει τα κονδύλια της Ευρώπης. Ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε έναν απίστευτο διωγμό κατά της παλαιάς αδελφότητας των 118 μοναχών, με στέρηση ακόμη και στην είσοδο γιατρού στο μοναστήρι, απαγόρευση μεταφοράς ειδών ανάγκης, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Για να τα πάρει όμως τα Ευρωπαϊκά χρήματα, πρέπει να πετάξει έξω  από το μοναστήρι τους αντιρρησίες γέροντες, ώστε να αρχίσει ανενόχλητη η νέα ψευδοαδελφότητα του Βαρθολομαίου, να στίσει σκαλωσιές για να φαίνεται ότι κάνουν έργα, για να εκταμιεύσουν το χρήμα των Ευρωπαίων... 

Τελικά είναι να αναρωτιέσαι με μερικούς ρασοφόρους και εντός και εκτός Αγίου Όρους:
Φόρεσαν το τίμιο ράσο για τον Χριστό ή για το χρυσό; 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου