Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τα Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο σε όλο τον κόσμο και στην Μαγνησία (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε η Εορτή των εορτών και η Πανήγυρις των πανηγύρεων, τα Άγια Χριστούγεννα σύμφωνα με το πάτριο Ορθόδοξο εορτολόγιο στο Άγιον Όρος, στην Ρωσία, στα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα από τους Έλληνες που ακολουθούν το πάτριο εορτολόγιο κ.α...

Ιεροσόλυμα







Ρωσία: Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσικών κ. Κύριλλο.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ίστρας Αρσένιος, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, ο Επίσκοπος Αναστάσεως κ. Σάββας και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του Σβετλάνα.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας για ακόμη μια φορά κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ευημερία του ουκρανικού λαού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος και ο Πρωθυπουργός κ. Μεντβέντεφ αντάλλαξαν ευχές.


Ελλάδα: 
Ιερά Μητροπολις Ατιικής και Βοιωτίας
Σε κατανυκτικό κλίμα τέλεσε την ακολουθία και τη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, στο κατάμεστο από πιστούς, καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Αχαρνών, με τη συμμετοχή στην ακολουθία της Λιτής του κλήρου και του λαού.




























Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς και Σαλαμίνος

Την Θεία Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού, εόρτασαν απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ομολογώντας για μια ακόμη φορά την προσήλωση στην παράδοση και την πατρώα Ορθοδοξία.
Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα πριν ακόμη βγει ο ήλιος αναγγέλλοντας την Γέννηση του θείου Βρέφους, του Λυτρωτού και Σωτήρος μας.
Κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, τέλεσε την αναίμακτο θυσία εις τον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, στον οποίο παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πιστοί προσήλθαν ως οι Μάγοι, για να προσκυνήσουν την Φάτνη του Θείου Βρέφους.
Τόσο στον Καθεδρικό μας Ναό όσο και στους υπόλοιπους ενοριακούς Ναούς, πολλοί ήταν εκείνοι, ιδιαίτερα νέοι, που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων έχοντας προετοιμαστεί καταλλήλως σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Συγκινημένος από την προσέλευση των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μίλησε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, για το σχέδιο της Θείας Σωτηρίας το οποίο προετοίμασε ο ίδιος ο Δημιουργός μας, στέλνοντας στην Γη τον Μονογενή Υιό και Λόγο Του.


























Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν και σε όλες τις ενορίες της Ελληνικής επικράτειας τα Άγια Χριστούγεννα σύμφωνα με το πάτριο Ορθόδοξο εορτολόγιο.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, την ακολουθία των Χριστουγέννων τέλεσε ο π. Ιωάννης παρουσία των τοπικών αρχών και του Ορθοδόξου λαού.



Στον Βόλο στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, την ακολουθία των Χριστουγέννων τέλεσαν ο ιερομόναχος π. Νικηφόρος Νάσσος και ο ιερεύς πατήρ Κωνσταντίνος Παπανάτσιος,  παρουσία του Ορθοδόξου λαού που προσήλθε από κάθε γωνιά του Νομού Μαγνησίας.

Άγιον Όρος:


Σε κλίμα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης, με φόντο την υποβλητική σε ομορφιά και ποικιλία χειμερινών φυσικών εικόνων, χερσόνησο του Άθωνα, στην βαθύτατη πνευματική της γαλήνη, η μοναστική Αθωνική Πολιτεία εορτάζει τη Γέννηση του Θεανθρώπου.
Οι ολονύκτιες θεοτερπείς ψαλμωδίες των Μοναχών αντηχούν στον Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, στις 20 ιερές μονές τις σκήτες, τα κελιά και τα καθίσματα.
Με δεσπόζοντα τον λαμπρό αστέρα, οι ύμνοι ζωντανεύουν την Γέννηση του Θεού Λόγου στο αιδέσιμο Σπήλαιο και μεταφέρουν τους Μοναχούς και τους πιστούς στην αγία εκείνη νύχτα, που άγγελος Κυρίου ανήγγειλε στους απλοϊκούς « αγραυλούντες» ποιμένες: « ιδού γαρ ευαγγελίζομαι ημίν χαράν μεγάλην, ήτις έσται παντί τω λαώ. Ότι ετέχθη ημίν σήμερον σωτήρ, ός εστί Χρηστός Κύριος, εν πόλει Δαβίδ».
Κατά την ημέρα των Χριστουγέννων οι μονάζοντες και τα πλήθη των ευσεβών προσκυνητών που κατακλύζουν παραδοσιακά το Άγιο Όρος με ψυχική μέθεξη ψάλλουν ενθέως τη δόξα του εν υψίστοις Θεού, ορώντες « θεωρητικώς» ή εκστατικά το « μυστήριον ξένον και παράδοξον» και , συνεπαρμένοι από την μυστική θέα των αθεάτων και νοητών κόσμων, να βλέπουν νοητά και εν πίστει ωσάν « θρόνον χερουβικόν την Παρθένον» και την Φάτνην « ως χωρίον ενώ εκλήθη ο αχώρητος, Χριστός ο Θεός ...».





























Τα Χριστούγεννα με το πάτριο εορτολόγιο εόρτασαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και σε Αυστραλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Κένυα, Σιγκαπούρη, Ρουάντα, Ν. Οσετία, Κογκό, Γκλντάνι Γεωργίας, Ρίτσμοντ Ἀγγλίας, Λούνης, Μοραβίας, Νόρα, Έτνα, Τορόντο, Βοστόνη, Πόρτλαντ, Σερβία, κ.α...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου