Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση με Γιάννη Σπανό στην "Αλατοστράτα"...

Η Αλατοστράτα, με μεγάλη χαρά, ανοίγει ξανά την αποθήκη της στις 20 Σεπτεμβρίου για να φιλοξενήσει, σε οργάνωση του Συνδέσμου "Πνοή Ζωής για τα Παιδιά", τη μουσική παράσταση "Άσπρα καράβια τα όνειρά μας", με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό. 

Μαζί του, η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιαγκούλας και ο Κοσμάς Κοκόλης.

Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου σε οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Τιμή εισόδου: 10 ευρώ

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ "ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ":

O Σύλλογος ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ δραστηριοποιείται περισσότερο από μια πενταετία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση και βοήθεια παιδιών και των οικογενειών τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ενώ διατηρεί και «Κοινωνικό Παντοπωλείο» επί της οδού Παπαναστασίου 179 στη Θεσσαλονίκη, όπου δέχεται καθημερινά περισσότερους από τα 200 εγγεγραμμένους άπορους συνανθρώπους μας και χαμηλοσυνταξιούχους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Στην προσπάθεια δε ενίσχυσης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ του προσφοράς και έργου, πρόσφατα δώρισε 18 υπερσύγχρονα κρεβατάκια στην Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Για το Φθινόπωρο 2014 έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά τη θετική ανταπόκριση της Αλατοστράτας, προγραμματίστηκε αυτή η σημαντική μουσική παράσταση με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό στον Αλμυρό στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9μμ, μια εκδήλωση αλληλεγγύης την οποία στηρίζει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας για το σκοπό και τη φιλανθρωπική δράση του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων 
«Η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε αυτή την εκδήλωση, είναι σημαντική και απαραίτητη.»

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κρίση στην οικονομία, δεν επέφερε αλλαγές μόνο σε αυτόν τον τομέα, αλλά επηρέασε πολλούς συμπολίτες μας.
Ο πρώτος τομέας που επηρέασε η κρίση είναι αυτός της διατροφής, με την αδυναμία λήψης επαρκούς τροφής ή η λήψη ακατάλληλων τροφών, λόγω χαμηλού κόστους, σε καθημερινή βάση, από εκατοντάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται άμεσα με τη διατροφή. 
Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, λοιπόν, ο Σύνδεσμος Πνοή Ζωής για τα παιδιά, που εδώ και χρόνια φροντίζει παιδιά που έχουν προσβληθεί από την επάρατο νόσο, οικονομικά και ηθικά, δημιούργησε από τις αρχές του έτους και μία νέα Δομή κατά της φτώχειας, και συγκεκριμένα το Κοινωνικό της Παντοπωλείο, που καλείται να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας (άνεργους, άστεγους, άπορους), παρέχοντάς τους σε τακτά χρονικά διαστήματα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρουχισμό, είδη ψυχαγωγίας και άλλα. 

Η Αλατοστράτα αγκάλιασε τις προσπάθειές μας και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας για τη διοργάνωση μιας μουσικής παράστασης με επίκεντρο την αλληλεγγύη, και ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της γι’ αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης και τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την αφιλοκερδή μουσική συνάντηση που θα μας χαρίσει σε λίγες μέρες.

Είναι βέβαιο ότι η Μαγνησία είναι ένας αγαπημένος προορισμός και θα επιστρέψουμε σύντομα με νέες εκδηλώσεις.

Η υπεύθυνη τύπου και δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου, δημοσιογράφος, Κατερίνα Θεοδώρου, αναφερόμενη στο Σύνδεσμο και τη φιλανθρωπική του δράση τόνισε πως
«είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε με ένα κοινό όραμα -την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και νέους με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιούμε τον κάθε ένα από εμάς και να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, είτε ως ιδιότητες, ιδρύματα, κοινωνικοί φορείς, ακόμα και επιχειρήσεις, για να παρέχουμε βοήθεια και οικονομική υποστήριξη σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ανίατες ασθένειες, σε άπορες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου