Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Για σένα που έχεις τη στοργική καρδιά της νέας μητέρας...

Για σένα, είναι τούτες οι αλήθειες γραμμένες.
Για σένα, που ζεις μια ξεχωριστή καμπή της ζωής σου, καθώς ανασταίνεις κοντά σου μια νέα ζωή.

Τα ολόχαρα ματάκια, που σε κοιτάζουν τόσο εκφραστικά, του παιδιού σου, των παιδιών σου τα μάτια σκορπίζουν βαθιά σου αχτίνες χαράς. Αχτίνες ελπίδες.

Πόσες λαχτάρες πάλλουν μέσα σου, καθώς αντικρίζεις τα πρώτα του χαμόγελα, καθώς το στηρίζεις στα πρώτα του βήματα!
Κι ύστερα...


Μαζί με τις λαχτάρες ύστερα, οι αποφάσεις σου, οι οραματισμοί σου για το μέλλον. Και οι υποσχέσεις σου, ότι για χάρη του θα κοπιάσεις, Θ' αγωνιστείς.  

Υποσχέσεις, γιατί στη δική σου αγκαλιά το έβαλε ο Θεός να το αναθρέψεις υπεύθυνα, ν' αξιοποιήσεις δημιουργικά όσα του προσφέρει ο πατέρας του και αυτά, που του δείνουν οι συγγενείς σας. Γιατί εσύ είσαι η Μάνα του, και βαθιά σου χτυπάει μοναδικά η μητρική καρδιά σου.

Σ' αυτή την τρυφερή, μητρική καρδιά σου θέλουν να μιλήσουν οι παρακάτω στοχασμοί, που αξίζουν να γίνουν δικοί σου.  

Θέλουν να μιλήσουν και να σου θυμίζουν, ότι το χαριτωμένο πλάσμα, που κρατάς στα χέρια σου, έχει μεγάλο μέλλον, είναι πλασμένο για μια μεγάλη ευτυχία, για μια ζωή, που δεν τελειώνει ποτέ.

 Πως θα το βοηθήσεις  για τη μεγάλη του ευτυχία;
Να το προσέξεις να είναι γερό;... Απαραίτητο!
Να το μορφώσεις με γραμματικές γνώσεις;... Είναι χρήσιμες! Δεν είναι το παν όμως μόνες τους οι γνώσεις.
Να του εξασφαλίσεις περιουσία;... Θα το χαρείς! Ούτε όμως η περιουσία είναι το πρώτο και το παν.
Πτυχία; Διασημότητα; Δόξα;... Με το καλό όλα αυτά!

Όμως σαν τα θεμέλια, τίποτα άλλο δεν είναι τόσο μεγάλο και σημαντικό! Αυτά στεριώνουν τη ζωή, την ευτυχία, το μεγάλο μέλλον. Να σκέπτεσαι σοβαρά για τα θεμέλια, όπου θα οικοδομήσει τη ζωή του το παιδί σου.

Το παιδί σου! Δεν είναι ύλη μονάχα και σώμα. Είναι και πνεύμα. Ψυχή, που προορίζεται για αιώνια δόξα. Γι' αυτό έχει ανάγκη από θεμέλια, που δεν θα σειστούν, έχει ανάγκη από ηθικές αρχές και ιδανικά. 

Εσύ θα καλλιεργήσεις εντός του, με υπομονή, τους ανθούς της τιμιότητας, της ταπεινοφροσύνης, της υπακοής, της ειλικρίνειας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και καλοσύνης. Θα καλλιεργήσεις τον χαρακτήρα του.    

Οι φλυαρίες εκείνων, που με ανεύθυνα λόγια συσταίνουν "ελευθερίες" ξέφρενες και ξένα πειράματα, που γκρεμίζουν την αγωγή, δεν παύουν να ηχούν και να γράφονται. Μην αφήσεις ν' αγγίξουν τη δική σου σκέψη. "Τι θα ήθελα να ήξερα πριν από 20 χρόνια..." είπε μια μητέρα με πόνο, διαπιστώνοντας στην εξέλιξη του παιδιού της την αποτυχία. 

Εσύ δεν θα πεις τέτοιο λόγο, όταν θα θυμάσαι και θα λες, καθώς θα κοιτάζεις στα μάτια το μικρό σου: "Παιδί μου, την ψυχή σου θα την φυλάξω! Δεν θ' αφήσω τα φτηνά ποτέ και αμαρτωλά της γης να με κάνουν να την ξεχάσω και να σε βλάψω. Θα κάνω το παν γι΄αυτήν".

Και θα κάνεις το παν, αν την μορφώσεις σύμφωνα με τον νόμο του Χριστού, που είναι "το Αγαθόν, χωρίς το οποίο, δεν υπάρχει κανένα αγαθό". Θα κάνεις το παν αν το αναθρέψεις κοντά στην χάρη της εκκλησίας το παιδί σου, αν του διδάξεις τη χαρά της αρετής. Δική του τότε η ήρεμη συνείδηση κι η γλυκιά ειρήνη. 

Πόσο ευτυχισμένο το παιδί μιας τέτοιας μητέρας! Καλότυχο, στο παρόν και στο μέλλον!

Κι αν κάποτε δείξει, πως ξέχασε τα λόγια της στοργής σου, ο σπόρος τους μένει μέσα του. Θα έλθει στιγμή, που θα βλαστήσει. Κι η δακρυσμένη ευγνωμοσύνη του θα φωνάζει: "Μάνα μου, πόσα σου χρωστώ!"

Για σένα, που έχεις τη στοργική καρδιά της νέας μητέρας είναι τούτες οι γραμμές, η ευχή!    

Η Χριστιανική πίστη και ζωή δεν είναι ένα απ' όλα τ' αγαθά της ζωής. Είναι απαραίτητη όσο και η αναπνοή. Και η αναπνοή δεν είναι προαιρετική.
Είναι ανάγκη.

Αύξησε την πίστη και την αρετή σου και μετάδωσε τες στο σπίτι σου και στα παιδιά σου.

Το κέρδος ανυπολόγιστο! Για εκείνα. Και για σένα!
Να σου ζήσουν τα παιδιά σου!
Και να ζήσεις και συ, να τα χαρείς πολύ...!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου